Welkom
Algemeen
Schilderen
Wandelen
Fietsen, motor rijden
Pension
Groepsruimte
Vakantiehuis
Prijzen en data
Fotoboek
Werk cursisten
Routebeschrijving
Linkpartners

 

 

 

 

 

 

 

Wandelvakantie, wandelweken, wandelen

Wandelen bij Le Niocraux De Franse Jura is, vreemd genoeg, nog niet echt ontdekt door Nederlandse toeristen. Onbekend maakt onbemind. De Jura is namelijk een waar paradijs voor wandelaars, omdat het enorm veel afwisseling te bieden heeft! En bovendien wacht u hier na uw inspanning een heerlijke maaltijd.

kabbellend beekje U kunt kiezen tussen de lage Jura, met prachtige bossen, liefelijke weides en kabbelende riviertjes.

Of de hoge Jura, met ruige bergen en indrukwekkende uitzichten. Er staan in dit gebied veel verschillende loofbomen, waardoor de bossen veel fleuriger en frisser ogen dan de Ardennen of Vogezen met haar donkergroene dennenbomen.

Er is dus een enorme diversiteit in wandelroutes, omdat je in dit gebied zowel lage wandelroutes als de wat bergachtigere hoge wandelroutes kunt lopen; de hoge Jura is slechts 1 uur rijden vanaf de B&B.

waterval

 

De lagere wandelroutes zijn bovendien zeer geschikt om in het late najaar of vroege voorjaar te lopen, als in de Alpen of Vogezen nog sneeuw ligt. De dorpjes zijn hier nog zeer authentiek; het is net alsof de tijd stil heeft gestaan.De wandelpaden zijn ook niet overspoeld met wandelaars, dus u zult onderweg volop kunnen genieten van de rust en stilte. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een wandelvakantie bij B&B Le Niocraux in de Jura.

water das

Van onderstaande negen routes zijn gps bestanden aanwezig in .gpx formaat. U kunt deze routes met behulp van een gps eenvoudig lopen, zonder op de kaart te kijken. Als u ervoor kiest om de route zonder gps te lopen, dan is een gedetailleerde wandelkaart en zeer goede navigatie skills absoluut noodzakelijk. Een verkeerde afslag nemen leidt in dit verlaten gebied al gauw tot een half uur omlopen… 2 © www.verlegjegrens.nl Met behulp van de QR code en de link kunt u een gedetailleerd kaartje van de route op uw telefoon zetten of de route nader bestuderen. Navigeren met de telefoon is overigens niet aan te raden, omdat de accu van een smartphone doorgaans maar 2 tot 3 uur mee gaat in de navigatie stand.

Jura_wandelroutes

Deze wandelingen lopen door verlaten bossen en weilanden. U komt onderweg geen café’s tegen. Het spreekt voor zich dat u voor de veiligheid voldoende warme kleding, eten, drinken, geld en een volle telefoon bij zich heeft. Het telefoonnummer van Le Niocraux is 0033-384355370. Bij de verwachtte looptijd wordt uitgegaan van een gemiddelde wandelaar met wandelervaring. Pauzes zijn niet inbegrepen in de tijd. Bij modder of sneeuw kan er vertraging optreden, dus houd hier rekening mee in uw planning. Uiteraard heeft iedere wandelaar een ander tempo en kunnen de verschillen in heuvelachtig terrein best groot zijn. U kunt dus sneller of langzamer zijn dan de hier genoemde tijd. Onderschat de zwaarte van het heuvelachtige terrein niet! Tenslotte: er zijn nog veel meer wandelmogelijkheden in dit gebied. U kunt hier gerust twee of drie weken wandelen zonder over dezelfde paden te lopen. In B&B Le Niocraux zijn diverse routebeschrijvingen en wandelkaarten aanwezig. Kees vertelt u graag meer over de mooiste wandelingen in deze regio!

Ook voor trailrunning is de Jura een geweldig nog onontdekte streek. Zie onderstaande link voor de diverse trailrunroutes.

Jura_trailrunroutes