Welkom
Algemeen
Schilderen
Wandelen
Fietsen, motor rijden
Pension
Groepsruimte
Vakantiehuis
Prijzen en data
Fotoboek
Werk cursisten
Routebeschrijving
Linkpartners

 

 

 

 

 

Wandelvakantie, wandelweken, wandelen

 

Wandelen bij Le Niocraux De Franse Jura is, vreemd genoeg, nog niet echt ontdekt door Nederlandse toeristen. Onbekend maakt onbemind. De Jura is namelijk een waar paradijs voor wandelaars, omdat het enorm veel afwisseling te bieden heeft! En bovendien wacht u hier na uw inspanning een heerlijke maaltijd.

 

kabbelende beek

Overal vindt u prachtige loofbomen, hier en daar afgewisseld met naaldbomen, waardoor de bossen veel fleuriger en frisser ogen dan de Ardennen of Vogezen met haar donkergroene dennenbomen. Een weelderige onderbegroeiïng en een rijke flora en fauna Liefelijke weides en kabbelende riviertjes, kleine weggetjes en pittoreske dorpjes.

 

 

De Petite Montagne is voor iedereen heerlijk lopen, er zit een prettig reliëf in het terrein zonder dat het extreem is. De meeste wandelingen zijn 3 tot 4 uur, maar korter of langer kan ook.
Er is een grote diversiteit aan wandelroutes, welke de laatste jaren steeds beter zijn aangegeven, hoofzakelijk door prachtige gevariëerde bossen, met soms een riviertje, open stukken, mooie uitzichten en overal heerlijk rustig.

 

 

Enkele wandelingen vertrekken direct vanuit het huis, voor andere moet je soms een stukje rijden, wat ook geen straf is over de kleine prachtige weggetjes.
Een uitstapje naar de hogere Jura behoort ook tot de mogelijkheden, dat is weer een heel ander wandelgebied, wat hoger en ruiger.

waterval

 

Kees heeft veel wandelroutes en tips beschikbaar en stelt naar wens dagelijks een leuke route met en voor u samen. Ria zorgt voor een fijn lunchpakket.

 

water das

 

Op onderstaande link kunt u een aantal routes bekijken. Deze routes zijn ook met een GPS te lopen
Jura_wandelroutes

Voor de echte diehards hebben we ook een aantal trail-run routes welke langer zijn.
Jura_trailrunroutes